dinsdag 17 augustus 2010

Privacy

Privacy is de nieuwe heilige koe... die geslacht moet worden. We zijn overgeleverd aan overheid, commercie en waarschijnlijk ook de maffia. Voor de huidige generatie is er geen hoop meer, maar we kunnen misschien nog de volgende redden. Onze kinderen zullen ons dan bezoeken in de gevangenis en wij zullen hen verzekeren: "Doe geen domme dingen, je hebt maar één privacy."

Leest niemand je twitter-account? Zoek een job en plotseling zullen mensen wel geïnteresseerd zijn in je 'bon mots'. Of zo stellen de doemdenkers het voor. Volgens hen heeft elk bedrijf tegenwoordig iemand permanent in dienst die al het internetverkeer van huidige en potentiële werknemers in de gaten houdt om bij de minste zwakte toe te slaan.

Ik stel het me voor: "Je hebt vijf diploma's? Jammer maar helaas, we kunnen je niet aannemen, want je vindt Rage Against The Machine een 'geweldig groepke' met 'rake teksten' en dat strookt niet met onze bedrijfsidealen. Het staat op Twitter jongen, kijk, hier, zwart op wit. Heeft ons mannetje uitgezocht."

Zo gaat dat tegenwoordig, echt waar.

1 opmerking:

Nic zei

Ik had het er daarnet ook nog over met de vriendin. Wij scharen ons nog achter de gedachte dat we nooit onze echte (en of volledige) naam gebruiken. Kwestie dat die dronken foto's inclusief gekke bekken liever niet op het bureau van onze respectievelijke bazen zou terecht komen. Of dat genoeg is betwijfel ik maar bon we moeten nu ook niet te paranoïde worden.