zaterdag 20 augustus 2011

Verpletterend Pukkelpop

In Kiewit is het bewijs geleverd dat God niet van rock 'n roll houdt, als dat al bewezen moest worden. Een geluk bij een ongeluk: iedereen kon naar huis trekken en diezelfde avond nog de ontknoping van De Canvascrack bekijken. Een ongeluk bij een geluk bij een ongeluk: de supercrack in spe werd al bij de eerste tafel terug naar huis gestuurd nadat eerst zijn prijzengeld met de helft was gehalveerd. Die supercrack in spe kon het allemaal wel relativeren omdat hij het prijzengeld niet in euro's voor zich zag maar wel in punten. Maar toen het bedrag, of beter: het puntenaantal, effectief werd gehalveerd zag je de punten in pinten veranderen, als sneeuw voor de zon. Herman van Molle had de dag voordien nog opgeroepen om 'al uw afspraken af te zeggen'. Ze hebben de daad bij het woord gevoerd, me dunkt. Op Dour gebeuren zo'n dingen elk jaar maar dat haalt zelf de krant niet. Die ontknoping van De Canvascrack zou ik toch voor geen geld gemist willen hebben. Wel, nu kan ik daar een bedrag op plakken: de prijs van een combiticket voor Pukkelpop. Volgend jaar zullen er wel geen doden meer toegelaten worden op het festivalterrein.

Riep er daar iemand: 'Waar zijn die armen?'. De sentimentele tweets waren anders niet meer aan te slepen. 'Stop AUB met muziek draaien, Studio Brussel, daar hebben we absoluut geen boodschap aan, hoeveel doden, hoeveel zwaargewonden. De tol quoi, dat wil ik horen!' En zo zou ik er nog een honderdtal kunnen citeren. Zit het hem in die 140 tekens die onvermijdelijk leiden tot een gesmoorde, van elke vorm van humor gespeende reactie of is Twitter de moderne variant van Utopia, een oase van voorbeeldige burgers die te samen de polis besturen door middel van verdedelde sms'jes. De toekomst zal het uitwijzen.

9 opmerkingen:

Sam zei

Ik heb medelijden met uw vrienden, familie en kennissen.
Bent u wel echt naar Pukkelpop geweest? Was u überhaupt in België op het moment van de storm?
Of bent u verzot op populariteit omdat deze post ingaat tegen alles wat over dit onderwerp geschreven is?
De laatste mogelijkheid is dat u een alien of iets gelijkaardigs bent, alvast geen mens (u weet wel, zo'n wezen met hersens en een hart).
Allesinds, het slaat nergens op.
Er wordt van Nederlanders gezegd dat ze gierig zijn, dit slaat alle verbeelding.

Anoniem zei

Wat een etaleren van domheid en gevoelloosheid! Proficiat, een artikeltje waar veel mensen iets aan hebben denk ik. Kick nog maar lekker op alle negatieve reacties. Sommige mensen zijn blij met aandacht, wat die inhoudelijk ook is...

Anoniem zei

"Langharig werkschuw tuig"... Wellicht levend van het OCMW of den dop. Nochtans zijn er genoeg jobs waar uw domheid u niet in de weg zou zitten.

Your mommie zei

What a waste of bandwidth. Loser.

Mark Wauters zei

Vanzelfsprekend doet een ramp als Pukkelpop niet alleen het beste in mensen bovekomen - ook ratten kruipen bij zo'n gelegenheid graag uit hun riool. Het puisterige knaapje dat zich knaagdier noemt, bestempelt zichzelf op google als "nihilist". Een jochie van 25 dat zich nihilist en "langharige werkschuw tuig" noemt - zoveel zielige pathetiek kan je alleen maar hartverscheurend vinden. Het ruikt hier dan ook naar een walmend kamertje, naar een rokerige bek, naar zaad dat over een toetsenbord droop wanneer het mannetje weer eens, helemaal alleen, spuiten moest van fierheid over zijn eigen grapjes.
28 entries had het mannetje dit jaar al geschreven op zijn blog, en die hadden hem ocharme drie reacties opgeleverd. En op deze, zowaar, al vijf. Wat zal het kleine reetkevertje gelukkig zijn. Hopelijk holt het fier naar zijn mama. Hopelijk is het niet zo verschrikkelijk eenzaam dat zelfs zijn mama hem niet meer wil horen.

Anoniem zei

Sterk geschreven, 'Mark Wauters'. Zo goed, dat het haast klinkt alsof u er ervaring in heeft. Met andere woorden: u verdient een plaatsje op deze blog.

localhost zei

140 tekens. Ik trek daaruit mijn conclusies.

Anoniem zei

GORE KLOOTZAK. meer tekens heb ik niet nodig om u te omschrijven..

nonkel jos zei

sterk geschreven Anonymous, oh now i know a dirty word en Mark Wauters, ik vond je beter als coureur misschien zoeken ze nog iemand bij kerk en leven