dinsdag 15 februari 2011

Leve de richtlijn, leve de lijn!

Mensen die in een bus zitten zijn voortaan beschermd door Europa: Halleluja! Leve Europa! Hoeveel keer heb ik al niet met knikkende knieën aan de bushalte gestaan omdat de gedachte aan het niet beschermd zijn mijn achterhoofd terroriseerde. Maar dat is nu voltooid verleden tijd.
We moeten wel nog twee jaar wachten (voor de richtlijn in werking treedt) maar aan dat wachten zijn we intussen gewend geraakt door de goede zorgen van dat zelfde openbare vervoer. En het wordt alleen maar beter, hoera!

Maar wat houdt die richtlijn nu precies in? Tegen wat zijn de arme busreizigers voortaan beschermd?
Dronken buschauffeurs? Bejaarden die hun plek opeisen?Marginalen (euh sorry: autisten)? Mensen die te luid in hun gsm praten? Debielen die op de groene knop drukken maar niet uitstappen?

Eerlijk, heeft er ooit iemand op een bus gezeten en gedacht: "'t Is maar te hopen dat ik beschermd ben? En zo niet, dat Europa daar dan dringend werk van maakt!' Nee, want voor de gewone forens die gedachte kan afmaken is hij al afgeleid geraakt door (schrap wat niet past): een dronken buschauffeur/ een autist/een allochtoon/ een debiel.

De mens, de enigste (over)beschermde diersoort die (jammer genoeg) niet met uitsterven bedreigd is.


Geen opmerkingen: